İlişkilerdeki Monotonluk
Partneriniz ile çok güzel başlayan bir ilişkinin ilerleyen zamanların da , heyecan , arzu ve istekte azalmalar meydana gelebilir. Bunun nedeni partnerinize olan sevginizin azalması mı yoksa ilişkideki monotonluk mu?
Öncelikle iki kişinin mutlu bir birlikteliği olması için sevgi, saygı ve güzel bir iletişimin olması önceliklerimizdendir.
Fakat ilişkinin ilerleyen zamanlarında bireylerden biri anlaşmazlık çıkmaması için fazla olayları alttan alma eğilimin de olabiliyorlar veya fazla vericilik gösterebiliyorlar.
Örnek verecek olursak bir konuda anlaşmazlık yaşadığınız zaman ilişkideki o konu nasıl çözüme kavuşuyor? Partnerinizin evet haklısın demesi ile mı yoksa ortak paydada buluşup çözüme kavuşması ile mi?
İlişkilerde bazen anlaşmazlıklar olabilir, bazen birisi beyaz derken diğer taraf siyah diyebilir. Bu ilişkinizin kötüye gittiği anlamına gelmez. İlişkilerde her zaman aynı fikirde olmayabilirsiniz. Önemli olan fikrinizi savunabilecek ve bunu sohbet çevirebilecek motivasyonunuzun olmasıdır. İletişim kuracak motivasyonumuz olmadığı zaman partnerimize karşı daha sabırsız ve anlayışsız olabiliyoruz. Burada önemli olan karşı tarafa illa zıt fikrimizi kabul ettirmek olmamalı. Örneğin: ‘bu konudaki benim fikrim şu, çünkü beni böyle düşünmeye ittiren sebep bu’ diyerek karşı tarafa neden bu fikri savunduğumuzu kısaca söyleyip, aynı zamanda senin bu düşüncene de saygı duyuyorum diyebilir ve ortak payda da buluşmak için çabalayabilirsiniz. İlişkilerde alma verme dengesi çok önemlidir eğer bu denge bozulursa ilişkide problemlerin meydana gelmesi ile birlikte sevgi ve saygıda azalmalarda oluşmaktadır. İlişki sürecinizde sıkıntılar yaşıyorsanız ve ilişki sürecinizi daha detaylandırıp bir yol haritası çizmek istiyorsanız bireysel veya çift terapisi alabilirsiniz.