Kendine Tanırken Duygularının Ne Kadar Farkındasın ? | Terapi Evreni
Kendine Tanırken Duygularının Ne Kadar Farkındasın ?

Hislerimiz, bizim yaşam deneyimizin birer parçasıdır. Bazı duygularımız çok güçlü etkiler bırakırken bazıları ise gelip geçicidir. Kendimi sınırlandırdığımız en temel konu duygularımızı hissetmektir aslında. Çünkü hissetmek bazen canımızı acıtabilir, gerçeklerle yüzleşmemizi sağlayabilir. İnsanın kendi duygularıyla yüzleşmesi ile ilgili genel bir korku vardır ve bunun temelinde duyguyu tanımlayıp, isimlendirirsek o duygunun sonsuza kadar geçmeyeceğini düşünmemizdendir.

             Aynı duygunun etkisinde uzun bir süre kalabiliriz ama her zaman geçecektir.Önemli olan hislerimizi tanımlamak ve kabul etmektir. Kendini yalnız kalmış ya da hayal kırıklığına mı uğramış hissediyorsun? Hissettiğin duygunla yüzleşmelisin ve kendine hatırlatmalısın, hissetmek güvenlidir.Çünkü vücudumuz üzerinde herhangi bir etkisi olana kadar genellikle duygularımızı fark etmeyiz. Bunların bedenimizden değil, bilincimizden geldiğinin farkında değiliz. Midemize etkisi gelene kadar kaygıyı  fark etmiyoruz veya kalbimizin çarpmasına dek korku denilen duygusal sarsılmayı fark etmiyoruz. Yüzümüzün kızardığını veya elimizi sıktığımızı farkedene kadar öfkemizi anlayamıyoruz..Bu duyguları fark ettiğimizde ise onları çoğu zaman fiziksel olarak hissederiz. Yani duygularımızın zihnimizde oluştuğunu anlamayız. Bu his bedeninin neresinde? 

             Duygularımızı hissetmenin son adımı onları ifade etmek ve işlemektir.Kendini yalnız hissediyorsan, bu his içinde debelenmek kolay olabilir.Ama hüzünlü şarkılar çalıp odanda tek başına oturmak işleri daha da kötüleştirecek. Bunun yerine merhaba demek ve sohbet etmek için birini aramayı denemelisin. Bu hissi işlemenin bir yoludur. Yalnız hissettiğinde ne yaparsın? Sonuç olarak duygularını hissetmek normal ve güvenli. Kendinle ve duygularınla yüzleş, duygularını düzenli olarak kontrol et ve bunun pratik gerektirdiğini unutma.  Bu yüzden kendine karşı sabırlı ol, zamanla her şeyin senin lehine düzeldiğini fark edeceksin.

Psikolojik Desteğe Mi İhtiyacınız Var?

Hemen Şimdi Seansa Başla!
Müşteri Temsilcisi
E-Posta Adresi
Adres
Beşiktaş / İstanbul