Öfke ve Gurur İlişkisi | Terapi Evreni
Öfke ve Gurur İlişkisi

Öfke tepkisi, karmaşık bazı duyguların sonucu olabilir.Eğer öfkenizi anlamayı başarırsanız onu yönetmeyi de başarabilirsiniz.

Öfkeli anlarınızda altta yatan duygunuzu tespit ederken birkaç seçeneğe öncelik verebilirsiniz.

*Utanç

*Aşağılanma

*Yetersizlik

*Engellenmişlik

Genel olarak öfke duygunuzu değerlendirirken ve üstte belirtilen duygular içinde değerlendirirken esas alınması gereken bir açı vardır.Bu da “gurur”dur.Öfkelendiğiniz son olayı masaya yatırıp duygularınızı değerlendirirken gururunuzun ne kadar etkili olduğunu anlamaya çalışmalısınız.

Gururunuz kırıldıysa utanç,gururunuz hiçe sayıldıysa aşağılanmışlık,gururunuzun kırılmasına izin verdiyseniz yetersizlik ve gururunuzun onaylamadığını sürdürmeye zorlanırsanız engellenmişlik hissederseniz.

Öfkenizi anlamaya başladığınızda bu duygunun ortaya çıkmasında etken olan, içselleştirdiğiniz ve yanlış yorumlamalara neden olan düşüncelerinizi açıklıkla paylaşabileceğiniz kişilere açarak yüzleşme sağlayabilirsiniz.Yeterli olmaz ise terapiye başvurabilirsiniz.

Duygu yönetiminin en önemli kuralı kendinizi iyi tanımaktan geçer.Zayıf noktalarınızı bilerek güçlendirmeye çalışmak elbette önceliktir fakat her şey sizinle ilgili değildir.Hassas noktalarınızı tetikleyen insanları olabildiğince hayatınızdan çıkarmalı ya da onlara sınırlar çizmelisiniz.

Her insan zayıflıklar da barındırır ve bu bir insanı diğerinden farklı yapan doğal alanlardan biridir.Önemli olan zayıf alanlarınızı güçlendirmeye çalışmak ya da tetiklenmesinin önüne geçmek için gerekenleri yapmaktır.

J.Steinbeck’in dediği gibi;

“İnsanın ruhunda öfke üzümleri büyür ve olgunlaşır,yaklaşan bağ bozumlarının haberini verir”

 


Psikolog
Yazar
Psikolog Pelin
Seans Ücretleri
  • Görüntülü1100.00 TL
  • Sesli1050.00 TL
Seans süreleri 45 dakikadır. Hemen Randevu Al

Psikolojik Desteğe Mi İhtiyacınız Var?

Hemen Şimdi Seansa Başla!
Müşteri Temsilcisi
E-Posta Adresi
Adres
Beşiktaş / İstanbul