Ramazan Ayının Sultanı Hurma | Terapi Evreni
Ramazan Ayının Sultanı Hurma

Ramazan ayında sofralarımızı süsleyen, orucumuzu onunla açtığımız şifa dolu bir meyve olan hurmaya yakından bakmaya ne dersiniz ?

Hurma; sıcak iklim bölgelerinde yetişen, ramazan ayı denilince daha çok akla gelen, besin içeriği bakımından zengin ve üzerinde mikrop bulunmayan tek besindir. Hurmanın vücudumuz için yararları saymakla bitmez.

Öncelikle hurma,vitamin ve mineral açısından zengin bir besindir. Oldukça besleyici ve lezzetli olmasının yanında karbonhidrat ve protein içeriği yüksektir.

Zengin bir C, B1, B2, B6 ve A vitamini kaynağıdır. Ayrıca içeriğinde; Potasyum, selenyum, bakır, kalsiyum, fosfor ve magnezyum bulunur.

Yüksek karbonhidrat içeriği olduğundan bahsetmiştik. Karbonhidrat içeriği bakımından yüksek olsa da düşük glisemik endekse sahiptir. Uzun süreli açlıktan sonra kan şekerini toparlamak ve dengelemek için orucumuzu hurmayla açmak iyi bir tercih olacaktır.

Hurma lif içeriği yüksek bir besindir. Doyurucu özelliği bulunur. Lif içeriği yüksek olduğu için bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler.

Antioksidan açısından zengindir. Kalp ve damar tıkanıklarının önüne geçer.

Yüksek demir içeriği sayesinde düzenli tüketildiği müddetçe kansızlığa iyi gelir.

Hurma doğal bir tatlandırıcıdır. Tariflerinize şeker yerine porsiyonuna dikkat ederek ekleyebilirsiniz.

1 adet kuru hurma 28 kcaldir. Gün içerisinde 2-3 adet kuru hurma 1 porsiyon meyve yerine tüketilebilir.

Hurma tatlı olması sebebiyle lütfen tüketirken dikkatli olalım. Eğer şeker hastasıysanız doktorunuza ve diyetisyeninize danışarak tüketmeniz uygun olacaktır. Aynı zamanda hurmaya  alerjiniz varsa tüketmekten sakınalım.

 Hurma kadar tatlı ve bereketli bir ramazan ayı geçirmenizi diliyorum..

                                                                         

Psikolojik Desteğe Mi İhtiyacınız Var?

Hemen Şimdi Seansa Başla!
Müşteri Temsilcisi
E-Posta Adresi
Adres
Beşiktaş / İstanbul